Ciorbă de peşte cu roşii

Ciorba de peste – pas cu pas

Dacă ai poftă de o ciorba de peste ca pe malul Dunării, soluția este să urmezi reșeta ce urmează, una simplă și care va da rezultatul așteptat: o ciorba de peste cu rosii exceptională.

ciorba de peste - oala cu ciorba de peste cu rosii

Chiar daca nu o faci la ceaun pe foc de lemne, aceasta ciorba de peste cu rosii este minunata si in bucataria apartamentului tau

1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se pun la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. Carnea de peşte fierbe foarte repede şi ca să rămână întreagă se scoate şi se acoperă cu o folie.

2. Între timp se alege orezul şi se spală în 2-3 ape până se limpezeşte şi se adaugă în ciorba de peste, lăsându-se să mai fiarbă 15 minute.

3. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul bine până se formează un piure şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să fiarbă şi cu sucul de roşii, iar spre sfârşit se adaugă borşul fiert bine şi strecurat împreună cu leuşteanul tăiat mărunt.

4. La sfârşit se pun şi bucăţile de peşte şi se mai fierbe la foc mic, 5-10 minute. Se ornează cu leuştean, după preferinţă. Ciorba de peste este foarte gustoasă dacă se serveşte şi rece.