Cidru de mere

Cidru de mere, băutura delicioasă pe care o poți pregăti foarte simplu la tine acasă din doar câteva ingrediente naturale. Considerat o băutură tonică și energizantă, cu un nivel scăzut de alcool, gustul savuros al cidrului poate fi obținut acasă din mere fermentate, însă și din pere sau gutui. Astăzi îți propunem să încerci o rețetă de cidru de mere. Simplu și rapid în doar câțiva pași.

Rețetă pentru cidru de mere:

Cidru de mere poate fi dulce, mediu sau sec, deoarece rețeta și implicit gustul cidrului poate să difere în funcție de specificul unei anumite regiuni. Cidrul este fabricat din sucul care este extras din pulpa de mere curățate, iar consumul de cidru de mere, datorită vitaminelor B1, B2, B6, dar și vitamina C și acid folic, aduce o mulțime de beneficii sănătății.

  • Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a pregăti cidru de mere acasă:

1. Se curăţă merele de cotor şi de coajă. Se înlătură părţile lovite, dacă este nevoie. Se taie în bucăţele mici şi se clătesc în apă rece în care s-a dizolvat puţină sare de lămâie sau sucul de la o lămâie, pentru a nu se oxida).
2. Merele se dau prin blender, iar piureul obținut se pune într-un vas mare de sticlă. Înainte de a pune piureul în vas, cântărește-l și pentru fiecare kilogram de piure adaugă 150 de grame de zahăr. Acum, acoperă vasul cu un dop de fermentație, iar capătul extern al furtunului de la fermentație pune-l într-un vas cu apă.
3. După o săptămână, cidrul se mută într-un alt vas, dar fără să muți și drojdia care s-a format la baza vasului. Acum, cidru de mere se mai lasă la limpezit între două săptămâni și o lună, după care se poate muta în sticle.

Rețetă pentru cidru cu mere

Rețetă pentru cidru cu mere

Asta-i tot! Atât de simplu poți pregăti cel mai bun cidru la tine acasă.