Conopidă pane

Conopidă pane – o rețetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă și potrivită pentru orice moment al zilei. Conopida se poate pregăti într-o mulțime de feluri, la cuptor, mâncare de conopidă, sufleu de conopidă, conopidă umplută, budincă de conopidă, deoarece rezultatul final este întotdeauna un deliciu.

Rețetă pentru conopidă pane:

Conopida pane nu are nevoie de prea mult timp de pregătire și nici de multe ingrediente. Cu siguranță au deja acasă ingredientele necesare, așa că te învățăm rețeta pas cu pas de conopidă pane. O rețetă pentru un aperitiv gustos atunci când vrei să îți impresionezi musafirii, dar și pentru o gustare la masa de seară. Iată ce ai de făcut:

Se spală conopida în apă rece. Se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se lasă circa 10-15 minute în apă cu sare. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, timp de circa 5-10 minute. Este important să nu fiarbă prea tare, pentru că altfel nu va rezista la prăjit. Se scurge bine.
Se bat ouăle şi se amestecă bine cu făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe. Compoziţia trebuie să fie mai subţire decât cea pentru clătite, deci cantitatea de făină poate varia. Se adaugă sare şi piper, după gust.
Se trece conopida prin amestecul de ou şi făină. Se prăjeşte în ulei încins pe toate părţile, până se rumeneşte.

Când conopida pane a căpătat culoarea arămie, ușor maronie, înseamnă că este gata. Se scoate pe un șervețel absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei și se servește caldă. Rețeta de conopidă pane poate fi consumată alături de un piure de cartofi, orez cu legume, clătite de cartofi sau clătite de dovlecei.

Rețetă pentru conopidă pane

Rețetă pentru conopidă pane