Pesmet panko pregatit in casa

pesmet panko pregatit in casa

Pesmet panko pregatit in casa!!
Acum multi ani am primit de la un site cu produse asiatice o punga mare cu pesmet panko. Era pentru prima data cand incercam pesmetul panko, dar pot sa va spun ca m-am indragostit de el.
Cei ce inca nu au folosit sau auzit de el, pesmetul panko este un pesmet cu o granulatie mai mare si este facut din paine alba, mai poarta denumirea si de pesmet japonez.
Fiindca cel din comert este mai scump si se gaseste mai greu(cel putin aici la mine), m-am gandit sa il pregatesc in casa. Se face extrem de usor, trebuie doar sa ai la indemana un robot de bucatarie si cuptorul pentru al usca.
Pesmetul panko da o textura crocanta preparatelor fiindca nu absoarbe multa grasime la prajit.
Il puteti folosi cu succes si in retetele de mai jos, click pe numele retetelor de pe imagini.

Pesmet panko pregatit in casa-Ingrediente

  • paine alba de o zi (eu o prefer pe cea impletita, la tava)
pesmet panko pregatit in casa

Cum pregatim in casa cel mai bun pesmet panko!!

Pentru acest pesmet panko pregatit in casa avem nevoie de o paine alba, de preferat la tava, facuta doar din faina, drojdie, apa si sare. Nu recomand sa folositi franzela alba fiindca are alta textura. Trebuie sa fie veche de cel putin o zi ca sa putem obtine un pesmet cu o granulatie mare.
Curatam painea de coaja rumena, taiem painea in cubulete mai mici sau o rupem cu mana in fasii, apoi o punem in robotul de bucatarie si o maruntim pana ajunge la granulatia dorita(cum se vede in imaginile de mai jos).

pesmet din paine alba

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam pesmetul panko in strat uniform, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 100°C pentru 30 min sau pana ce pesmetul este uscat bine. Cam la un interval de 10 min se amesteca pesmetul cu mana, astfel se va usca mai repede si uniform.
Timpul de uscare depinde si de cantitatea de pesmet si marimea tavii.
Acest pesmet panko pregatit in casa trebuie sa fie uscat bine ca sa nu prinda mucegai pe timpul pastrarii.

preparare pesmet alb

Dupa ce pesmetul este uscat bine, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se poate pastra in camara pus in borcane inchise ermetic sau in cutii de tabla.
Nu se pastreaza in frigider fiindca poate sa absoarba umiditate si isi pierde calitatea.

pesmet panko pregatit in casa

Acest pesmet panko pregatit in casa poate fi folosit la snitele, legume pane, ca topping la musaca sau la multe alte preparate in care se foloseste pesmetul.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

0 Shares