Supă cremă de dovleac

O rețetă sănătoasă și ușoară de supă. Pentru că dovleacul este vedeta sezonului, mai jos îți spunem cum să faci cea mai bună supă cremă de dovleac.

Rețetă supă cremă de dovleac:

Supele creme sunt sățioase, gustoase și foarte ușor de preparat. De regulă, ingredientul principal îi aduce supei toată aroma, așa că este important să îl alegem atent, bine copt și să îl pregătim corect. În caz contrar, supa cremă își pierde din intensitatea gustului. Pentru că dovleacul este cel mai consumat ingredient toamna, într-o mulțime de feluri, mai jos îți spunem o rețetă simplă de supă cremă de dovleac.

  • Iată ce ai de făcut:

1. Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi se taie în cuburi. Cartofii şi morcovul se curăţă şi se taie în bucăţi. Ceapa şi prazul se taie felii subţiri şi se călesc, în puţin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii şi morcovul şi se toarnă apă cât să acopere legumele. Se lasă la fiert, la foc mic. După primul clocot, se adaugă şi firele de pătrunjel, pentru a lăsa aromă şi pentru a putea fi îndepărtat la sfârşit.

2. Când legumele s-au înmuiat, se ia vasul de pe foc şi se îndepărtează pătrunjelul, se strecoară şi se pasează separat, apoi se diluează cu zeama în care au fiert.

Rețetă supă cremă de dovleac

Rețetă supă cremă de dovleac

Supa cremă de dovleac este aproape gata. Acum se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se mai dă într-un clocot. Se serveşte fierbinte, dreasă cu smântână şi, după preferinţă, cu crutoane.