Pizza de casă cu blat pufos

Cine nu își dorește să mănânce o pizza caldă, proaspăt scoasă din cuptor? Ei bine, acum te poți bucura de gustul delicios chiar la tine acasă. Îți spunem rețeta pentru o pizza de casă cu blat pufos şi topping delicios de legume şi bacon.Trebuie să o încerci!

Pizza este unul dintre cele mai consumate alimente de la noi. Datorită varietății, dar și din cauza lipsei de timp, mulți dintre noi preferăm să comandăm ori să mâncăm în oraș, atunci când ne este poftă de o pizza. Ceea ce nu știu mulți este că pizza se poate face foarte repede și acasă, din orice ingrediente ai la îndemână. Blatul pufos care se topește în gură îl poți obține și acasă din doar câțiva pași simpli. Iată ce ai de făcut:

Rețetă pizza de casă cu blat pufos:

1. Se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.

2. Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, se adaugă uleiul şi apa minerală şi se frământă bine, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute. Acesta este secretul pentru un blat de pizza pufos, exact ca la restaurant.

Pregătirea aluatului pentru blatul pufos de pizza

Pregătirea aluatului pentru blatul pufos de pizza

3. Între timp, se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella.

4. Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. Asta-i tot și în doar câțiva pași simpli ai obținut cea mai bună pizza de casă.

Pizza de casă cu blat pufos

Pizza de casă cu blat pufos

Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant.