Salată orientală

Salata orientala poate fi un preparat consumat de sine stătător ori drept garnitură împreună cu alte gustări. Fiecare zonă are propria rețetă de salată orientală, însă mai jos îți spunem cea mai simplă, rapidă și delicioasă salată orientală. 

Rețetă simplă de salată orientală:

Salata orientală este un preparat nelipsit din bucătăria românească. Varietatea de legume proaspete o transformă în cea mai gustoasă salată de la noi, iar secretul este să folosești maioneză de casă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face o delicioasă salată orientală!

Se spală cartofii şi se pun la fiert, în apă cu sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele.

Ouăle se spală şi se pun şi ele să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 10 minute, ca să iasă tari. După ce au fiert, se lasă în apă rece câteva minute, pentru a se putea curăţa uşor.

Se taie şi ouăle rondele şi se amestecă cu cartofii. Ceapa roşie şi ceapa verde se curăţă şi se spală, apoi se taie solzişori, respectiv, mărunt, şi se adaugă în salată.

Toate ingredientele se amestecă cu sare, muştar, maioneză, ulei şi zeamă de lămâie. Se ornează cu pătrunjel verde, tocat mărunt sau cu alte mirodenii, în funcție de preferințe.

Salata orientală se servește rece!