Ciorbă de roşii

Ciorba de roșii este un preparat extrem de gustos și foarte ușor de gătit. Poate fi servită rece, în zilele călduroase, dar și fierbinte împreună cu parmezan și crutoane, în zilele răcoroase de toamnă. Pentru că încă mai este sezonul roșiilor naturale românești, îți recomandăm să pregătești cea mai bună ciorbă de roșii. Iată cum se face!

Ciorbă de roșii – rețetă simplă

Ciorba de roșii este un preparat tradițional românesc care se pregătește diferit în fiecare regiune a țării. Ingredientul de bază este același, roșiile gustoase. Este o ciorbă delicioasă, sănătoasă și care poate fi servită în orice moment al zilei. Iată cum faci cea mai bună ciorbă de roșii la tine acasă! Urmărește rețeta pas cu pas!

Ciorbă de roșii - mod de preparare

Ciorbă de roșii – mod de preparare

1. Pentru început, se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească.

2. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se dau deoparte, iar roşiile, morcovii, dovlecelul şi ardeii se pasează foarte fin cu blenderul şi se amestecă cu zeama în care au fiert.

3. Se pun din nou pe aragaz să mai fiarbă 20-30 de minute, să dea în câteva clocote. Se potrivesc cu sare, piper şi se mai adaugă puţin ulei.

4. Ciorba de roşii se ornează cu pătrunjel verde şi busuioc şi se serveşte cu crutoane de pâine cu usturoi. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra ciorbei parmezan ras sau cubulețe de brânză feta.

Poate fi servită drept aperitiv sau fel principal la cină deoarece este un preparat ușor și sățios. Aceasta este rețeta pe care cele mai multe gospodine o urmează pentru a pregăti cea mai bună ciorbă de roșii.