Sarmale în foi de varză murată

Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc extrem de gustos cu care ne-am făcut remarcați de nenumărate ori. Un preparat complet, extrem de gustos, preparat de gospodine într-o mulțime de feluri. Mai jos îți spunem rețeta de sarmale în foi de varză murată! Iată ce ai nevoie pentru a face cele mai bune sarmale.

Cum să faci sarmale în foi de varză murată!

  • Rețeta pas cu pas de sarmale în foi de varză murată!

1. Varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile care arată cel mai bine pe un platou. Foile de varză care nu sunt potrivite pentru umplut, se toacă fideluţă.

2. Între timp, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu. Se adaugă apoi 2-3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă. Acum se lasă să fiarbă descoperit până începe să se umfle orezul, iar sosul începe să scadeă. Se lasă la răcit, iar apoi această compoziție se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

Acum începem prepararea rețetei de sarmale în foi de varză murată!

3. Se umple fiecare foaie de varză cu câte o linguriţă de compoziţie şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert.

4. Varza tocată mărunt se amestecă bine cu o lingură ulei, cu restul de pastă de tomate şi condimentele.

5. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se aşază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, lăsând la mijloc un gol circular, care se umple cu varză tocată.

Deasupra se presară varză tocată. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic. Sarmalele în foi de varză murată se lasă câteva ore, răsucind din când în când cratiţa, ca să nu se prindă sarmalele de fund şi să se afume.

6. Când sunt fierte, sarmalele se dau la cuptor să se rumenească frumos.

Rețeta de sarmale în foi de varză murată este gata!

Sarmale în foi de varză murată

Sarmale în foi de varză murată

Sarmalele se servesc calde sau reci cu smântână și verdeață!