Plăcintă cu brânză dulce şi stafide

Plăcinta cu brânză dulce și stafide este una dintre cele mai consumate plăcinte la noi în țară. Este un desert al cărui gust poate să difere în funcție de regiunea țării, dar și de ingredientele folosite, însă este un preparat care se face cu minim de efort, iar rezultatul este cu adevărat gustos. Mai jos îți spunem cum să faci ușor cea mai bună plăcintă cu brânză dulce și stafide.

Cum să faci plăcintă cu brânză dulce și stafide:

1. Începem plăcinta noastră cu pregătirea aluatului de plăcintă. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, smântâna și untul, apoi se frământă un aluat de dimensiune potrivită, din care se întind două foi de plăcintă. O foaie se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu faină.

2. Continuăm pregătirea plăcintei cu brânză dulce și stafide și amestecăm gălbenușurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat și coaja de citrice, după gust. Separat se bat și albușurile până se obține o spumă, iar ulterior se adaugă și ele împreună cu stafidele în compoziția cu gălbenușuri și brânză.

3. Toată compoziția de plăcintă obținută se pune peste foaia din tava, se acopera cu cea de-a doua foaie, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Aceasta este cea mai simplă rețetă de plăcină cu brânză dulce și stafide. Imediat cum ai scos-o din cuptor, poți orna plăcinta cu migdale mărunțite, zahăr pudră sau câteva bucăți mici de fructe proaspete.

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Poftă bună!