Salata Mexicana cu Rosii si Porumb

Salata Mexicana cu Rosii si Porumb

Aceasta Salata Mexicana cu Rosii si Porumb este perfecta in zilele toride de vara. Dressingul de citrice dulceag si totodata picant impreuna cu branza telemea scoate in evidenta aromele proaspete de vara ale acestei salate.

Dupa prima degustare cu siguranta veti prepara salata toata vara, fiind usor de preparat cu ingrediente proaspete din gradina. De ce avem nevoie pentru aceasta Salata?

Salata Mexicana cu Rosii si Porumb

Salata Mexicana cu Rosii si Porumb – Ingrediente

3 linguri suc de lamaie
3 linguri suc de lime
1 catel de usturoi presat
1 lingura ceapa taiata marunt
1 lingura ardei iute taiat marunt
1/4 ceapa rosie taiata solzisori
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita chimen macinat
2 linguri ulei vegetal
1/4 cana ulei de masline

ingrediente

1 conserva boabe de porumb
2 linguri miere
500 g rosii cherry ( galbene si rosii)
1/2 cana Telemea de oaie in saramura-Delaco ( sfarmata)
1/2 lime pentru decor
coriandru proaspat( daca nu aveti puteti folosi patrunjel verde)

ingrediente salata

Salata Mexicana cu Rosii si Porumb – Preparare

Intai incepem cu asa zisul dressing. Intr-un bol amestecam sucul de lamaie si lime la care adaugam usturoiul presat, ceapa taiata, ardeiul iute si condimentele, sarea, piperul si chimenul. Se amesteca si lasam compozitia sa stea deoparte ca sa se imbine aromele timp de 1 ora.

dressing

Dupa trecerea timpului scurgem lichidul de pe compozitia de ceapa intr-un alt vas si adaugam la aceasta 2 linguri cu miere. Amestecam pana se topeste mierea si adaugam uleiul de masline. Am terminat cu dressingul.

dressing

In continuare ne ocupam de restul ingredientelor pentru salata. Porumbul se scurge bine. Rosiile se spala si se taie in jumatati sau sferturi. Intr-un bol reunim rosiile taiate, boabele de porumb bine scurse, compozitia de ceapa si jumatate din dressingul preparat. Se amesteca bine si deasupra se presara cu coriandru taiat si branza telemea.

preparare salata

Dressingul dulce-acrisor si picant face ca aceasta Salata Mexicana cu Rosii si Porumb sa iasa in evidenta in fata altor salate.

Salata Mexicana cu Rosii si Porumb

Va recomandam sa incercati si Salata de fructe cu branza, care este o salata simpla cu un Sos vinaigrette de Zmeura fabulos.

Salata Mexicana cu Rosii si Porumb

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

0 Shares