Orez cu lapte de cocos

Orez cu lapte de cocos

Daca va place nuca de cocos, cu siguranta o sa va fie pe plac si acest orez cu lapte de cocos si merisoare uscate. De obicei, orezul dulce il pregatesc in varianta cu apa, stafide si arome.
De cum am primit de la Sano Vita un pachet mare cu produse faine printre care se regasea laptele de cocos si merisoarele, gandul m-a dus direct la acest orez dulce in varianta cu lapte de cocos si merisoare. Pe langa aceste produse am primit de la Heinner si un frumos Multicooker HMCK-5BK ce are o multime de functii care iti fac munca mult mai usoara in bucatarie. Una dintre functii fiind cea de ‘Rice/orez”, perfecta pentru ce imi propusesem sa gatesc. Cu ajutorul lui am pregatit rapid si fara niciun efort acest orez cu lapte de cocos, fiindca nu trebuie sa amesteci in el constant ca la cel pregatit clasic.
Inca nu i-am testat toate functiile, dar pot sa va spun ca are si functia de slow cooker, poti pregati si iaurt, tocana, supa sau gati la aburi.

Pentru toti cititorii si fanii nostri, avem pe pagina de Fan Facebook un concurs cu un premiu identic cu ce am primit, adica un pachet generos cu produse Sano Vita si un Multicooker Heinner HMCK-5BK, trebuie doar sa urmati pasii de inscriere, urmand apoi ca sortii sa il aleaga pe norocos!!

Orez cu lapte de cocos

Orez cu lapte de cocos- Ingrediente

  • 150 g orez cu bobul rotund
  • 400 ml lapte de cocos- Sano Vita
  • 2 linguri crema de cocos- Sano Vita
  • 3 liguri zahar brut- Sano Vita
  • 400 ml apa
  • 40 g merisoare uscate- Sano Vita
  • cipsuri de cocos pentru decor
  • fructe proaspete pentru decor
  • un praf de sare
Orez cu lapte de cocos

Orez cu lapte de cocos- Mod de preparare

Orez cu lapte de cocos

Punem in cuva aparatului multicooker de la Heinner, orezul, laptele de cocos, crema de cocos, zaharul, apa, sarea si merisoarele uscate.
Amestecam usor cu paleta din doatare, inchidem capacul si setam aparatul pe functia „Rice” . Nu trebuie sa setam un timp sau o temperatura fiindca aceasta functie este automata.
Apasam butonul de pornire si din acest moment aparatul isi face singur treaba.

Orez cu lapte de cocos

Pe toata perioada timpului de fierbere, am deschis capacul de doua ori si am amestecat usor cu paleta.
In momentul in care s-a scurs timpul de preparare, aparatul a intrat automat pe functia de pastrare la cald, astfel preparatul poate fi savurat cald si mai tarziu.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele ,  unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

0 Shares