Paparaică de hribi sau mânătărci

Paparaică de hribi sau mânătărci
Paparaică de hribi sau mânătărci
Pe Valea Bârgaielor se face aceasta Paparaică de hribi sau mânătărci. Este un fel foarte simplu si satios ce se poate manca cu pita(paine) proaspata sau mamaliga. Este perfecta si in zilele de Post de peste an. Nu gasim mereu hribi proaspeti asa ca improvizam si folosim ce avem la indemana. Adica hribi congelati sau uscati.
Si totusi ca Paparaică de hribi sau mânătărci cu hribi proaspeti nimic nu este mai bun.

Paparaică de hribi sau mânătărciAm incercat si cu ciuperci champignon, dar nu se compara la gust. Intaia oara am mancat la socrii, apoi am inceput sa pregatesc si eu acasa mai ales in zilele de post. Cand o vreau mai consistenta adaug langa pe farfurie si bucati de carnati usor afumati prajiti si cu o mamaliga alaturi este un adevarat festin in zilele friguroase de iarna. Va recomandam sa rasfoiti si reteta de Ciuperci cu Mamaliga  Pentru 2 persoane avem nevoie de urmatoarele ingrediente.

 Ingrediente Paparaică de hribi sau mânătărci

500 g hribi proaspeti ( congelati sau uscati si aceasta varianta este buna in lipsa celor proaspeti)
3 linguri ulei
1 lingura faina alba
1/2 lingurita boia,
usturoi dupa gust,
sare,piper
200 g rosii intregi – SunFood (sau rosii cuburi)
unele gospodine mai adauga putina verdeata fiecare dupa gustul ei, patrunjel verde sau marar verde ( este optional, doar daca doriti)
cate o bucata de carnat afumat prajit de fiecare persoana daca nu se doreste a fi de Post

Paparaică de hribi sau mânătărci

Preparare Paparaică de hribi sau mânătărci

Incingem uleiul si punem faina si lasam cateva secunde la prajit, facem un fel de rantas adaugam si boiaua amestecam si stingem cu apa rece cat sa fie compozitia putin lichida dar nu prea tare.

Paparaică de hribi sau mânătărciAdaugam rosiile taiate cubulete (sau rosiile din conserva taiate cubulete cu suc propriu ), hribii taiati in patru sau taiati cubulete.
Se drege totul cu sare, piper si se lasa la fiert.
La final inainte sa luam de pe foc paparaica, adaugam si usturoiul zdrobit si lasam sa dea cateva clocote.Paparaică de hribi sau mânătărciIntre timp punem mamaliga la fiert. O pregatim ca in reteta alaturata, Mamaliga Frecata, ori pregatim rapid o Mamaliga Slobozita.
Prajim pe putina untura sau ulei bucatile de carnati. Cand Paparaică de hribi sau mânătărci, s-a ingrosat putin oprim focul. Presaram cu patrunjel verde taiat marunt sau cu marar verde.

Paparaică de hribi sau mânătărciPe farfurie punem 3-4 linguri mamaliga, Paparaică de hribi sau mânătărci, si cate o bucata de carnat prajit. Daca vreti ca acest fel de mancare sa fie de Post, uitati de carnatii afumati!
Pofta Buna sa aveti !

0 Shares