Mini Rulade de Clatite cu Branza

Mini Rulade de Clatite cu BranzaMini Rulade de Clatite cu Branza
Se prepara foarte usor si rapid aceste Mini Rulade de Clatite cu Branza. Am ales varianta sa umplu rulada cu felii de prosciutto si branza amestecata cu crema de hrean cu merisoare. A iesit un aperitiv pe cinste si savurat de invitati cu placere.

Variante sunt destule doar de putina imaginative avem nevoie. O alta reteta apreciata este si reteta Rulada de Clatite care este putin mai stufoasa. Pentru mai multe retete cu branza va recomandam sectiunea Retete Delaco.

Sa vedem cum pregatim aceste mini rulade si de ce avem nevoie.

Ingrediente Mini Rulade de Clatite cu Branza

4 linguri faina
1 lingurita boia
1 lingurita sare
¼ lingurita drojdie uscata
2 oua
25 ml ulei
apa mineral
2 cutii cu Branza Pufoasa cu Smantana – Delaco
2 linguri crema de hrean cu merisoare
patrunjel verde taiat marunt pentru pata de culoare

Preparare Mini Rulade de Clatite cu Branza

Intr-un vas punem faina, ouale, sarea, drojdia si lingurita cu boia. Amestecam, adaugam drojdia si apa mineral treptat pana obtinem o compozitie de clatite. Punem la final uleiul. Se amesteca si se coc clatitele.

Se suprapun doua clatite se ung cu o parte de branza simpla, peste se aseaza feliile de prosciutto, iar deasupra se pune cealalta o parte de branza amestecata cu crema de hrean. (Intr-o cutie punem 2 linguri cu crema de hrean cu merisoare si cealalta o lasam natur.) Presaram deasupra cu patrunjel verde taiat marunt.

Mini Rulade de Clatite cu Branza

Obtinem astfel 2 chiar si 3 rulade de genul.  Se ruleaza cat mai strans, se impacheteaza in folie si se lasa la rece pentru cateva ore. Se orneaza daca doriti cu crema de hrean si se taie felii.

Mini Rulade de Clatite cu Branza

Nota : In loc de crema de hrean cu merisor puteti folosi si alte variante cum ar fi crema de hrean cu smanatana, crema de hrean cu ciuperci, crema de hrean cu frisca sau simpla pasta de hrean pe care o puteti pregati voi in casa. 

Pofta Buna !