Fasole rosie cu cascaval la cuptor

Fasole rosie cu cascaval la cuptorFasole rosie cu cascaval la cuptor
Sunt sigura ca o sa vi se pare ciudat acest fel de preparat, dar va garantez ca este unul foarte bun si satios. De ce sa ne limitam doar la preparatele clasice cu fasole rosie, a venit timpul sa iesim din tipare sis a incercam ceva nou.

Combinatia este dupa parerea mea una foarte reusita. Daca lasam deoparte din compozitie prosciutto putem folosi acest preparat ca si garnitura alaturi de o friptura de ciolan, sau o friptura de porc sau de pui.

O alta reteta cu fasole rosie care este si printre preferatele mele este Fasole Rosie cu Kaizer. Va recomand sa rasfoiti si aceasta reteta, sigur o sa va fie pe plac.

Ingrediente Fasole rosie cu cascaval la cuptor

1 cutie conserva Fasole Rosie boabe de la Sun Food
1 cutie conserva rosii intregi de la Sun Food
3 linguri ulei
1 ardei gras
1 ceapa
3 catei usturoi
cateva felii de prosciutto,kaizer, carnati
fulgi de chili
sare,piper dupa gust
cascaval sau mozzarella

Fasole rosie cu cascaval la cuptor

Preparare Fasole rosie cu cascaval la cuptor

Conserva de fasole se scurge si se spala sub jet de apa si se lasa apoi la scurs. Rosiile din conserva se taie cubulete. Ceapa, ardeiul, usturoiul se taie marunt. Prosciutto se taie fasii (putem folosi si carnati, kaizer ).

Intr-un vas punem uleiul la incins si calim ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul grasp ret 1-2 minute dupa care adaugam rosiile taiate si fasolea rosie scursa. Condimentam cu sare, piper si fulgi de chili si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam putin patrunjel verde taiat marunt.
Punem aceasta compozitie in forme individuale unse cu unt in prealabil si deasupra punem cascaval razuit din abundenta.

Fasole rosie cu cascaval la cuptor

Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 -20 minute pana deasupra cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie. Se scoate din cuptor se presara cu patrunjel verde si se serveste fierbinte cu muraturi sau diferite salate.

Fasole rosie cu cascaval la cuptor

Va recomandam sa rasfoiti si alte retete interesante si practice din sectiunea Retete Sun Food. Si ca sa puteti accesa de oriunde si oricand retete culinare  va recomandam sa va achizitionati un telefon la pret accesibil pana pe 13 noiembrie la emag. super oferta Emag , dati clic pentru detalii AICI !