Pui Piccata

Preparare

Pui Piccata – alegere savuroasă, rapidă și deloc costisitoare pentru o masă delicioasă! Și ce bine arată la final, nu?

Da, știm cu toții: carnea de pui e fadă. Defectul ei este, de fapt, atuu-ul! Asta pentru că putem să ne jucăm cu ea în bucătărie cum vrem, să îi dăm exact gustul pe care îl dorim. Rețeta de pui piccata e mult mai simplă decât ar crede cei care o cosumă exclusiv la restaurant.

Dacă urmați acești pași simpli, o să vă iasă un fel de mâncare elegant și mult mai gustos ca în orice local!

Taie pieptul de pui în 2, transversal și bate ușor fiecare bucată ca pentru șnițele. Dacă faci asta, va rămâne mai fraged și, totdată, se va găti mai repede. Asezonează cu sare și piper. Dă ușor puiul prin făină și scutură excesul – făina va ajuta, mai târziu, sosul să se îngroașe.

Încinge o tigaie mare. Toarnă uleiul de măsline, topește untul. Când începe să sfârâie adaugă bucățile de pui. Sotează puiul la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte, până devine ușor rumen. Scoate-le într-un vas și ține-le calde.

În același vas în care ai făcut puiul adaugă vinul, amestecând cu ce a rămas după ce ai scos carnea, ca să se omogenizeze aromele fabuloase. Adaugă apoi încet, amestecând continuu, supa de pui, zeama de lămâie, caperele – scurse înainte – și roșiile uscate. Adu sosul la punctul de fierbere -tot amestecând ușor și continuu. Lasă-l să scadă și să ajungă cam jumătate din ce ai în tigaie.

Adaugă smântâna și alte 2 linguri de unt. Asezonează după gust. Lasă aromele să se așeze, 1-2 minute. Adu la fierbere apoi redu focul la mediu. Amestecă ușor încă o dată, apoi adaugă puiul. Poți presăra deasupra pătrunjel și decora cu felii subțiri de lămâie.

pui piccata3

PONT: Pentru că rețeta vine de la frații noștri din Italia, puiul Piccata se servește alături de paste.