“Chef pentru O Zi ”la Stokker Hotel din Oradea cu Selgros si Bucataresele Vesele

foaie-gras-rata-cheesecakes“Chef pentru O Zi ”la Stokker Hotel din Oradea cu Selgros si Bucataresele Vesele

A fi Chef nu-i ușor, dar cu Selgros avem Spor!  

Concursul “Chef pentru o Zi ” din Oradea  gazduit pe blogul Bucataresele Vesele a avut o câştigătoare foarte talentata, Angelica Nistor din Baia Mare şi ca urmare a câştigat premiul cel mare , o zi petrecută în bucătăria elegantului  Hotel Stokker din Oradea alături de Chef Zsolt Gall şi echipa lui cu care s-a pregătit  cina pentru 8 invitaţi şi un robot de bucătărie profesional Kenwood oferit de Selgros România.

stokker hotel oradeaEvenimentul a fost organizat de către Selgros România împreună cu staff-ul  Hotelului Stokker  pe data de 9 August 2017 la Oradea şi dorim să mulţumim pe această cale încă o dată tuturor celor implicaţi în organizare.

Stokker Hotel

M-am întâlnit cu Angelica la autogară de dimineaţă bună, după care am plecat spre casă să ne pregătim pentru marele eveniment.  Cu cât timpul se scurgea emoţiile începeau să îşi facă simţite prezenţa. Angela mă întreba oare cum o să reacţioneze Chef-ul când vom intră în bucătăria patronată de el? Oare ce meniu vor pregăti  împreună? O mulţime de întrebări care nu şi-au găsit răspunsul decât în momentul în care am ajuns la locaţie.

La vederea locaţiei, Angela a fost foarte încântată, Stokker Hotel  fiind o oază de elegantă şi rafinament unde eşti  întâmpinat cu zâmbetul pe buze.

stokker hotelÎntregul personal a fost de o amabilitate rară, zice Angela! Ea nu a întâlnit oameni atât de deschişi şi amabili până acum la un astfel de Hotel, restaurant.

Selgros Romania

La locatie ne aşteptau reprezentanţii Selgros, domnul Director Marius Musteaţa  şi domnul Consilier Relaţii Clienţi Szabo Szabolcs împreună cu Directorul  Hotelului, Marcel Stokker .

Băieţii de la Selgros au fost tare drăguţi şi ne-au surprins plăcut atât pe mine cât şi pe Angela cu două tunici superbe şi câte un şorţ.

Ne-am echipat într-o camera a hotelului care ne-a fost pusă la dispoziţie că să intrăm în atmosfera ,după care am coborât şi am făcut cunoştinţă cu cine credeţi ???? Nimeni altul decât  cu Chef Zsolt Gall ! Ce să spun ?

Ne-a căzut o piatră de pe inima când am dat cu ochii de Zsolti ! Un băiat de notă 10* (steluţe multe aş mai pune!!! ) ! Da aţi citit bine! Băiat tinerel la 28 de ani cu un zambat larg şi de un calm rar întâlnit.

După primele cuvinte rostite am ştiut că Zsolt este un om deosebit atât ca şi caracter cât şi ca profesionist. Ne-a uimit prin bagajul impresionant de cunoştinţe culinare pe care le deţine la această vârstă.

Bucatarie

Ne-a luat sub aripa lui protectoare şi ne-a dus în “Raiul” mult râvnit de fiecare pasionat în ale bucătăriei.

Deşi nu tare măricică bucătăria este bine pusă la punct, unde toţi ştiu ce au de făcut. Chef Zsolt conduce personalul din bucătărie putem zice din priviri.

E suficient să clipească o dată şi cei din jur ştiu ce au de făcut, este între ei o simbioză perfectă cum rar întâlneşti.

Iata si Remus are un rol important in bucataria Chef-ului, fara el si Viorel de unde ar fi vase curate in care sa se gateasca???

Nu ne-am mirat că terasă de la Stokker Hotel era plină ! Chef Zsolt nu numai că găteşte Dumnezeieşte, ci şi discută cu clienţii care mereu se reîntorc, zi de zi pentru a savura bucatele gătite de acesta.

Meniu

Şi după cum ziceam am intrat în “pită” (astia doi se miscau ca purecii nu reuseam sa ii prind in poza ca deja in secunda urmatoare erau in celalat colt de bucatarie).

Chef Zsolt ne-a prezentat în câteva cuvinte ce se va găti pentru cină invitaţilor şi ne-am pus pe treaba sub comanda lui directă după ce am tras câteva cadre din toate unghiurile posibile la terasă, la recepţie, în bucătărie.

Cina organizată de Selgros România a început cu o degustare de Lichior de Nuci Verzi urmat de un delicios Foais Gras învelit în bacon (ficatul de gască a fost ţinut la marinat în lapte cu condimente), apoi a fost gătit în vid, la aburi, învelit în bacon şi prăjit la foc iute pentru a-i da “faţă”.

S-a servit pe un platou alb, aşezat pe o felie de cozonac pane, şi felie de măr prăjit şi caramelizat,alături s-a pus şi câte o pară fiartă în vin cu cuişoare şi anason şi dulceaţă de afine, decorat totul cu flori comestibile şi crenguţe de rozmarin.

Foais Gras

Jur că ţi se topea în gură! Îţi venea să baţi pruncii atât de bun a fost ! Invitaţii au fost surprinşi de-a dreptul de abundenţa de arome şi felurile din farfurie! Vinul bine răcit, Castelul Huniade, un Merlot/Pinot Noir a mers numai bine după acest fel.

Foais Gras

Starterul a fost cum a fost! Dacă va povestesc şi despre felul principal sigur veţi caută pe Booking, Stokker Hotel şi veţi face rezervare să degustaţi şi voi preparatele gătite de însuşi Chef Zsolt, de care va povestesc (hmm, dacă credeţi, venim şi noi Bucătăresele Vesele, să dăm o mâna de ajutor lui Zsolti  aşa cu mai mulţi prin bucătărie iasă şi mâncarea mai bună … ) .

Deci felul principal,(oawww numai când mă gândesc la pulpe încep să salivez că şi câinele lui Pavlov! ) a fost Pulpă de Rață Confit  cu Varză Roşie. O poveste lungă şi cu aceste pulpe, dar nu mă rabd şi o spun mai pe scurt, aşa cum mă pricep eu.

Pulpele de rață au fost gătite în sous vide în untură de rață şi condimente  timp de 8 ore.

După cele 8 ore s-au dat la cuptor la rumenit pentru 10-15 minute. Varza roşie perfect aromată a fost completată de un măr copt umplut cu prune uscate şi nuci caju prăjite.

Pentru prezentarea finală, vorba aia trebuia să  dăm o faţă preparatului căci nu puteam aruncă doar pulpele pe farfurie şi să o dăm la invitaţi , nu ?

Pulpa de rață s-a pus pe un platou alb s-a stropit cu sos de portocale şi a fost aşezată pe varza roşie. Alături s-a pus mărul copt umplut şi pentru a scoate mai bine în evidenţă

Pulpe de Rata Confit cu Varza Rosie si Mar Copt Umplut cu Prune si Nuci Caju

pulpa de rata confit cu varza rosiepreparatul final şi pentru a da o pată de culoare s-a pus o grămăjoara de ruccola. Încă aşa pulpă fragedă nu aţi mâncat ! Pur şi simplu carnea se topea în gură. A fost felul de baza perfect  bine ales, bine gătit !

S-a servit un vin deosebit, Signum, un Syrah Merlot din Dealurile Munteniei adus tot de băieţii aceia drăguţi de la Selgros !

Nu uitaţi dacă aveţi drum prin Oradea intraţi la Stokker Hotel  să savuraţi Pulpă de Rată Confit cu Varză Roşie. Nu veţi regreta! Doar Chef Zsolt ştie să o facă atât de bună, are el un mic secret pe care nu îl putem divulga !

Şi într-un final am ajuns la desert. Angelica a pregătit un Chessecake la Rece cu lămâie şi nuci caju în compania unor pişcoturi îmbătate în lichior Amaretto, completate de o budincă de vanilie, servit în coşuleţe de ciocolată.

Nimeni nu a refuzat un asemenea desert, dar nici Chardonnay-ul din 2014 care a fost magnific!

Mulţumiri Angela,desertul  a fost  “Cireaşa de pe tort “ !

Cheesecake la rece in cosulete de ciocolata

cheescake la receTotul a decurs minunat! Ca notă finală ţinem să felicităm şi să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, Selgros România, domnului Marcel Stokker care a fost şi este cea mai primitoare gazdă din România(Ardealul îi Ardeal , numai oameni unul şi unul găseşti pe aici ! ).

Mulţumim echipei din bucătăria Stokker  care ne-a primit cu braţele deschise şi au făcut să ne simţim că aparţinem acelei bucătării. Mulţumim nu în ultimul rând celui mai tânăr şi talentat Chef din Ardeal , Chef Zsolt Gall.

La fiecare preparat ce iese din bucătăria lui pune şi o bucăţică de suflet şi dragoste , de asta este aşa de bună mâncarea gătită de el, ospătarii au fost super mega amabili!

Multumim invitatilor care au fost alaturi de noi si ne-au sustinut , la acest eveniment important si speram sa fi fost incantati de bucatele puse pe masa !

chef pentru o zi la stokker hotel cu selgros si bucataresele veseleIar noi,în speranţa unei revederi  frumoase , vă transmitem toate gândurile bune , cu stima și respect  Marius Musteața, Bucătaresele Vesele si Angelica Nistor !

eveniment bucataresele vesele si selgrosA fi Chef nu-i ușor, dar cu Selgros avem Spor!