Paste cu Sos de Rosii Dulce Acrisor

Paste cu Sos de Rosii Dulce AcrisorPaste cu Sos de Rosii Dulce Acrisor sunt una din felurile preferate de mine.
Se pregatesc repede si sunt perfecte mai ales in zilele de post(folosim paste fara ou), dar si in zilele toride de vara cand nu ai chef sa stai o gramada langa aragaz.

Sosul de rosii cu busuioc proaspat este un sos usor si racoros ce merge de minune cu pastele. Prefer sa reduc din aciditatea rosiilor cu putin zahar (brun daca aveti daca nu este ok din care aveti la indemana) si astfel obtin un sos usor dulceag si totusi acrisor.

Pentru alte retete, idei cu retete de post va invitam sa rasfoiti sectiunea cu Retete de Post.

Ingrediente Paste cu Sos de Rosii Dulce Acrisor

1 pachet cu Paste (eu am folosit Fusilli Tricolor)
1 conserva Rosii Cuburi- SunFood
3-4 linguri Naut – SunFood
4 linguri porumb fiert – SunFood
4 lingurite zahar brun (zahar)
sare, piper proaspat macinat dupa gust
7-8 frunze busuioc proaspat taiat fasii
2 catei de usturoi zdrobiti si taiati marunt
3 linguri ulei de masline (merge si cel de floarea soarelui  daca nu aveti altul la indemana)
Paste cu Sos de Rosii Dulce AcrisorPreparare Paste cu Sos de Rosii Dulce Acrisor

Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.Se pune intr-o cratita uleiul de masline, se incinge si se caleste pe el usturoiul maruntit. Se adauga rosiile cuburi din conserva.

Condimentam cu sare, piper proaspat macinat si zahar. Lasam sa fiarba cateva cat timp pastele fierb. Sosul se ingroase in acest timp si adaugam la el, naut scurs, porumb boabe scurs si lasam inca cateva clocote. La final adaugam busuiocul taiat.Paste cu Sos de Rosii Dulce AcrisorPastele se strecoara. In farfurii punem cate putin sos de rosii, paste iar peste punem din nou sos de rosii. Se pune deasupra cate o frunza de busuioc si daca doriti se poate presara cu parmezan razuit sau se pot rupe bucati de branza Feta (branza se adauga daca preparatul nu se doreste a fi de Post).Paste cu Sos de Rosii Dulce AcrisorNu-i asa cat de simplu se poate pregati ?  Va dorim spor la bucatareala si va asteptam cu retete cat mai simple accesibile pentru oricine.
Pofta Buna !