Churros cu sos de ciocolată

Preparare

Nu se poate să nu te fi plimbat măcar o dată la mare, pe faleză, printre toate standurile acelea cu mâncare care mai de care mai îmbietoare… Și nu se poate să nu îți fi atras atenția pălăriuța aceea de carton – sombrero – mexicană, plină de niște ”cartofi prăjiți” dulci și niște sosuri îmbietoare. Churros se numesc, sunt de origine mexicană și se fac mai ușor decât ai crede. Un desert perfect pentru o zi de duminică la iarbă verde.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de un poș cu vârful în formă de stea, desigur, prin care să treci aluatul când va fi gata. Să începem!

Combină într-un bol 65 g zahăr tos cu scorțișoara. Pregătește o farfurie cu șervețele de hârtie pe ea.

Într-o cratiță medie – care nu lipește, desigur -, la foc mediu, amestecă apa cu restul de zahăr, sarea și 2 linguri de ulei vegetal. Adu amestecul la fierbere și dă-l de pe foc. Adaugă făina, amestecă până se desprinde pe pe margini și se formează un aluat rotund. Într-o cratiță adâncă, pe care o folosiți de obicei la prăjit, turnați ulei de câteva degete înălțime și încingeți-l.

Transferă aluatul mai devreme format în poș. Toarnă-l din poș direct în uleiul încins, cu grijă să nu te stropească. Pentru a delimita lungimea fiecărui churro în parte, poți tăia aluatul cu foarfeca în timp ce curge din poș. Punei maximum 3 churros în serie. Prăjește până capătă o culoare aurie și se coc înăuntru.

Transferă mai apoi bucățile prăjite pe șervețelele de hârtie, lasă-le să se scurgă de ulei aproximativ 2 minute și dă-le prin amestecul de zahăr cu scorțișoară. Repetă procesul până termini tot aluatul de prăjit.

În ceea ce privește sosul de ciocolată… Fă frișca conform indicațiilor de pe cutie. Taie bucăți mici ciocolata și pune-o într-un bol. Încălzește frișca pe foc, fără a o aduce la fierbere. Toarnă frișca în bolul cu ciocolată, lasă așa pentru 1 minut și apoi amestecă cu o spatulă până se omogenizează.

Churros cu sos de ciocolată

La churros înainte!

Alte rețete de deserturi delicioase:

Choux cu frişcă şi dulceaţă

Crumble cu mix de fructe de pădure

Plăcintă americană cu cireșe