Prajitura Shrek

Prajitura ShrekPrajitura Shrek

Cea mai simpla si de efect prajitura pregatita la rece, fara coacere este Prajitura Shrek. La prima degustare ai impresia ca este usor mentolata, iar mai apoi simti gustul intes de migdale. Este o prajitura usor de pregatit si ceva deosebit fata de clasicul salam de biscuit.

Normal ca aceasta Prajitura Shrek, se poate pregati si sub forma de rulada, in acest caz renuntam la stratul de glazura de ciocolata. Se pune stratul maro pe folie alimentara apoi stratul verde si rulam cat mai strans. Alte retete la fel de rapide veti gasi in sectiunea Deserturi Rapide, dar si la Retete Torturi si Prajituri.

Zilele trecute am anuntat participarea noastra la un proiect cu Selgros, ce va dura tot anul 2017. Printre proiecte este unul mai aparte si anume acela in care Selgros sprijina pasionatii de arta culinara sa devina mai buni, !  Prin acest concurs, Fii Chef pentru o zi, Selgros da sansa unui pasionat in ale bucatariei sa gateasca in bucataria unui restaurant pentru cei dragi si ofera multe alte premii frumoase celor care participa si castiga la acest concurs. Deci nu uitati, va asteptam cu drag impreuna cu Selgros la marea competitie Fii Chef pentru O Zi !!!!

Si acum sa vedem cum pregatim aceasta prajitura rapida. Va spun eu ca va fi preferatul vostru mai ales in zilele fierbinti de vara cand nu veti avea chef de aprins cuptorul sa va pregatiti ceva dulce. Atunci in acele momente, o sa aduceti aminte de prajitura noastra simpla ce nu necesita coacere.

Ingrediente Prajitura Shrek

500 biscuiti Petit Beure
250 g zahar praf
250 g unt
130-150 ml lapte
15 ml esenta de rom
3 linguri cacao neagra
10 ml esenta de migdale
100 g ciocolata de menaj
3 linguri de ulei
1 strop de colorant verde

Preparare Prajitura Shrek

Biscuitii se macina. Untul se topeste in lapte. Adaugam la biscuitii macinati zaharul praf si laptele in care am topit untul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-o parte punem 3 linguri cacao si esenta de rom. Se amesteca pana se incorporeaza bine cacaua.
In cealalta jumatate punem esenta de migdale si putin colorant verde.

Prajitura Shrek

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem stratul maro pe care il intindem cu mana in tava. Peste stratul maro punem compozitia verde pe care o intindem usor cu mana.

Prajitura Shrek
Ciocolata de menaj razuita se topeste pe baie de aburi cu 10 ml lapte si adaugam 3 linguri de ulei. Se amesteca si se toarna peste compozitia verde. Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza.

Prajitura ShrekEste o prajitura ce se pregateste repede si poate fi pregatita si de un novice in ale bucataritului.