Prăjitură Alaska cu bezea

Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură spectaculoasă, cu ţurţuri de bezea şi interior stratificat, perfectă pentru ocazii speciale.

Tapetează un castron mic cu folie de plastic alimentară. Pune un strat de felii de brioşe de ciocolată pe fundul castronului. Umple castronul cu 1/3 din îngheţata ta preferată.

Adaugă încă un strat etanş de felii de brioşă (poţi rupe unele discuri pentru a intra mai bine în formele din castron). Pune şi restul de îngheţată deasupra şi netezeşte ultimul strat.

Pune ultimul strat de discuri de brioşe şi trage folia de plastic rămasă în afară deasupra. Dă prăjitura Alaska la congelator pentur circa 45 de minute.

Separat, bate albuşurile şi zahărul cu mixerul deasupra unei băi de abur (pune un vas cu apă pe foc foarte mic şi pune vasul în care mixezi bezeaua deasupra). Când amestecul este cald la atingere (circa 3 minute), dă bezeaua deoparte şi bate până face vârfuri lucioase (înca circa 5-7 minute). Adaugă esenţa de vanilie.

Scoate prăjitura Alaska de la congelator şi trage de folia de plastic, astfel încât blatul şi îngheţata să iasă uşor din formă.

Răstoarnă domul pe un vas rezistent la foc (tavă pentru tort, vas yenna rotund, etc) şi foloseşte un poş pentru a face ţepi din bezea pe toată suprafaţa prăjiturii. Dă la cuptorul încins la maxim circa 4 minute, până ce vârfurile de bezea se caramelizează puţin.

Se lasă puţin să se odihnească 8 minute şi apoi se taie și se servește.

Alte rețete delicioase de rețete:

Choux cu frişcă şi dulceaţă

Tarte cu fructe

Crumble cu mix de fructe de pădure