Ostropel de pui – cea mai ușoară rețetă

Preparare

Ostropel de pui  – o mâncărică românească autentică extrem de gustoasă, din ingrediente mereu la îndemână și deloc scumpe, care se face cu minimum de efort și într-un timp relativ scurt. Respectă cei 3 pași de mai jos și o să ai cel mai gustos ostropel de pui, exact ca al bunicii!

1. Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie bucăţi potrivit de mari, ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit. Bucăţile de carne se lasă la scurs sau se tapetează cu un şervet să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Se adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie. Se pun apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, boabele de piper, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul.

3. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se serveşte imediat.

Alte rețete delicioase pe bază de pui: