Clatite Americane cu Faina de Malai

Clatite Americane cu Faina de MalaiClatite Americane cu Faina de Malai

Cum se prepara Clatite Americane cu Faina de Malai. Reteta de post de Clatite Americane cu Faina de Malai. Clatite Americane cu Faina de Malai simpla si pufoasa.

Clatite simple de post cu faina de malai asa cum le pregatea bunica odinioara la tara am tot pregatit. Am zis sa incerc si variant mai moderna a lor. Asa au luat nastere aceste Clatite Americane cu Faina de Malai, care sunt perfecte si in zilele de post. Din ingredient putine obtinem cele mai bune si mai pufoase clatite americane. Si coapte pe Lespede de Fonta !  Sunt un adevarat festin ca la bunici.
Puteti achizitiona aceasta de pe.

Puteti pregati pe aceasta lespede Placinta cu cartofi si telemea, clatite cu faina de malai, dar si clatite fragede, si diferite alte preparate cum ar fi omlete … .

Pana una alta haideti sa vedem de ce avem nevoie pentru aceste clatite americane.

Ingrediente Clatite Americane cu Faina de Malai

6 linguri faina alba de grau
7 linguri faina de malai
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie)
coaja rasa de la o lamiae
¼ lingurita sare
1 lingurita bicarbonate de sodiu
1 lingurita praf de copt
50 ml ulei
apa mineral (circa 300 ml, mai mult sau mai putin in functie de tipul de faina folosit)

Preparare Clatite Americane cu Faina de Malai

Intr-un vas punem faina alba, de malai, sarea, zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie. Adaugam bicarbonatul, praful de copt si treptat apa mineral. Amestecam pana se omogenizeaza si adaugam uleiul. Trebuie sa obtinem o compozitie nici prea groasa, dar nici prea fluida.
Clatite Americane cu Faina de Malai
Punem Lespedea de fonta la incalzit si turnam un polonic mic. Lasam sa se coaca si intoarcem cu o spatula clatita. Lasam cateva secunde si punem clatita coapta deoparte. Trecem la urmatoarea clatita si procedam la fel pana terminam toata compozitia de copt.
Clatite Americane cu Faina de Malai
Aceste Clatite Americane cu Faina de Malai, se servesc cu dulceata de capsuni, dulceata din fructe de soc, dulceata de macese, sau cu ce doriti voi.
Clatite Americane cu Faina de Malai

Cele mai bune clatite le veti pregati asa cum le pregatea bunica, matusa la tara, pe lespedea de fonta ! Pofta Buna si spor la preparat placinte, clatite !