Salată de icre

Salata de icre este un aperitiv delicios și îndrăgit de mulți români. Gustul său inedit este apreciat atât la micul dejun, cât și înaintea meselor de prânz sau de cină.

Multă lume alege să cumpere salata de icre direct de la magazin, fiind varianta cea mai simplă. Însă salata de icre din magazin conține foarte mulți aditivi și coloranți și nu are același gust proaspăt ca cea pregătită în casă.

Este extrem de ușor să pregătești salata de icre la tine acasă. Durează 10 minute să o pregătești și – dacă respecți câteva reguli simple – va ieși perfectă și nu se va tăia.

Iată o rețetă simplă de salată de icre, cu care îi vei impresiona atât pe cei dragi, cât și pe oaspeții care îți vor trece pragul.

  1. Pune într-un castron icrele și amestecă-le, pentru a le desface puțin.
  2. Adaugă în fir subțire uleiul, amestecând bine cu o lingură de lemn, mereu în același sens, pentru a evita ca salata să se taie.
  3. Adaugă uleiul treptat, până îl încorporezi pe tot. Mai apoi, pune și zeama de lămâie. Lămâia va deschide la culoare compoziția și îi va da un gust ușor acrișor, care merge perfect cu gustul sărat al icrelor.
  4. Amestecă totul bine și, spre final, adaugă și apa minerală. Aceasta va oferi o textură aerată salatei de icre.
  5. Servește salata de icre pe felii de pâine. O poți orna cu ceapă verde, dacă este pe gustul tău.

Foto: 123rf.com