Pui Tikka Masala

Preparare

Pui Tikka Masala – una din rețetele de bază ale bucătăriei indiene se face mai ușor decât am crede noi, europenii. Are o explozie fabuloasă de condimente (mai multe la număr decât într-o rețetă românească, de exemplu) care se împletesc atât de minunat, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de gustul final! Fă pui Tikka Masala dacă vrei să îți impresionezi musafirii, fără să te agiți prea mult.

Într-un vas mare, combină iaurtul cu chimionul, 1 linguriță de sare, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță boia de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și piperul.

Dă bucățile de pui prin acest amestec, asigurându-te că le acoperi pe toate de marinadă. Pune o folie de plastic deasupra și dă la frigider cel puțin o oră (poți să lași și peste noapte).

Prăjește bucățile de pui într-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte.

În altă tigaie, călește ușor ceapa și ardeiul, în unt. Asezonează cu restul de condimente. Adaugă sosul de roșii și smântâna, amestecă ușor. Lasă, la foc mic, să fiarbă sosul, aproximativ 20 de minute.

Adaugă, apoi, și bucățile de pui. Mai lasă 10 minute, semi-acoperit, la foc mic. Presară niște pătrunjel proaspăt deasupra și servește alături de niște orez simplu.

tikka masala

Alte rețete delicioase din bucătăria indiană:

Onion bhaji – chifteluțe indiene cu ceapă

Cartofi Bombay

Pâine naan