Ce sa vizitezi in Milano intr-o zi

Ce sa vizitezi in Milano intr-o zi

Introducere

Milano, capitala modei si a designului, este de asemenea un oras cu o bogata istorie si cultura. Chiar daca ai doar o zi la dispozitie, poti experimenta o parte din cele mai emblematice si fascinante locuri pe care le are de oferit acest oras vibrant. In acest articol, iti voi prezenta un itinerar complet pentru o zi plina in Milano, acoperind principalele atractii si cateva secrete locale.

Duomo di Milano

Ziua ta in Milano ar trebui sa inceapa cu vizitarea celebrei catedrale, Duomo di Milano. Aceasta impresionanta constructie gotica, situata in inima orasului, este cunoscuta pentru fațada sa detaliata si pentru cele peste 3.400 de statui care o decoreaza. Iti recomand sa urci pe acoperisul Duomo, de unde vei avea o priveliste spectaculoasa asupra orasului si a Alpilor, daca vremea este favorabila. Vizita in interiorul catedralei este la fel de impresionanta, cu vitralii colorate si opere de arta sacra.

Galeria Vittorio Emanuele II

La doar cativa pasi de Duomo se afla Galeria Vittorio Emanuele II, unul dintre cele mai elegante centre comerciale din lume. Deschisa in 1877, galeria este un exemplu splendid de arhitectura in stil neorenascentist, cu un impresionant dom de sticla si fier. Aici poti gasi magazine de lux, dar si cafenele traditionale unde poti savura un espresso sau un aperitivo. Nu rata ocazia de a calca pe mozaicul cu taurul Turinului, situat la intersectia celor doua arcade principale; se spune ca iti aduce noroc daca rotesti de trei ori cu calcaiul pe testiculele taurului.

Castello Sforzesco

Continua-ti ziua cu o plimbare catre Castello Sforzesco, o fortareata imensa care a servit ca rezidenta si fortificatie pentru familia Sforza, care a condus Milano in Renastere. Astazi, castelul adaposteste mai multe muzee si colectii de arta, incluzand lucrari de Michelangelo si da Vinci. Viziteaza Sala delle Asse, recent restaurata, pentru a vedea frescele realizate de Leonardo da Vinci. In plus, parcurile extinse din jurul castelului ofera un loc perfect pentru o scurta pauza relaxanta in aer liber.

Quartiere Brera

Urmeaza sa explorezi pitorescul district Brera, cunoscut pentru stradutele sale inguste pavate cu piatra si pentru atmosfera boema. Zona Brera este plina de galerii de arta, magazine de design si restaurante cochete. Aici se afla si Pinacoteca di Brera, unul dintre cele mai importante muzee de arta din Italia, gazduind opere celebre de la Caravaggio pana la Titian. Dupa vizitarea muzeului, poti continua cu o plimbare prin incantatoarele strazi ale cartierului, perfecte pentru fotografii memorabile.

Ultima Cina de Leonardo da Vinci

Incheie-ti ziua cu o vizita la una dintre cele mai valoroase piese de patrimoniu ale umanitatii, ‘Ultima Cina’ de Leonardo da Vinci, care este pastrata la conventul Santa Maria delle Grazie. Aceasta pictura murala, care ilustreaza ultima cina a lui Iisus cu apostolii sai, este una dintre cele mai faimoase si studiate opere de arta din lume. Datorita fragilitatii sale, accesul la ‘Ultima Cina’ este strict limitat, asa ca asigura-te ca ai rezervat bilete cu mult inainte. Vizita aici este o experienta profund emoționanta si un mod perfect de a incheia o zi extraordinara in Milano.

Acum, avand acest itinerar, esti gata sa experimentezi esența culturala si istorica a Milanului, chiar si intr-o singura zi. Fiecare locatie vizitata iti va oferi o perspectiva unica asupra bogatei istorii si vibrantei culturi contemporane a acestui oras uimitor.

Articolul Ce sa vizitezi in Milano intr-o zi apare prima dată în Stiri Zilnic.