Echipamentele refurbished: Soluția ideală pentru companiile care nu vor să investească prea mult în IT

Ai un business și vrei să optimizezi viteza de lucru? Cel mai bine ar fi să actualizezi rețeaua IT cu echipamente fiabile. Astfel, vei putea spori eficiența operațională și implicit nivelul de productivitate. Totuși, schimbările trebuie făcute în funcție de istoricul companiei, numărul de utilizatori, cerințele în materie de funcționalitate și bugetul disponibil.

Cei mai mulți antreprenori optează pentru laptopuri refurbished. Sunt mai ieftine, dar prezintă aceeași performanță ca cele noi. Se pretează în special celor care vor să economisească sau pur și simplu nu au nevoie de un sistem IT complex. Dacă și tu te afli printre ei, rămâi până la final și descoperă tot ce trebuie să știi despre gama de PC-uri recondiționate. 

De ce companiile aleg echipamentele refurbished? 

Produsele refurbished au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Majoritatea companiilor le integrează în fluxul de lucru – chiar și cele cu sute de angajați. Iată de ce: 

  • Principalul motiv pentru care business-urile aleg echipamente refurbished este costul semnificativ mai mic. În general, prețul de achiziție poate fi cu 50% mai ieftin în comparație cu un model abia apărut pe piață. Funcțiile sunt aceleași, doar eticheta pe care scrie refurbished face diferența. 
  • Achiziția unor dispozitive care au fost deja utilizate este o decizie care vine în susținerea principiilor sustenabile. Alegerea unor asemenea soluții reduce drastic producerea de deșeuri electrice și conferă organizațiilor posibilitatea de a-și menține o reputație pozitivă pe piață. 
  • Produsele refurbished vin, în general, cu garanții care variază de la 6 luni la 2 ani și care pot fi extinse în funcție de preferințe. În plus, mulți furnizori refurbished oferă suport tehnic, ceea ce facilitează rezolvarea imediată a eventualelor probleme. 
  • Investiția în echipamente IT noi poate fi riscantă din punct de vedere financiar, mai ales atunci când tehnologia avansează rapid. În schimb, dacă te orientezi către modele recondiționate îți vei putea actualiza rețeaua IT, fără să te expui la pierderi sau riscuri pe termen lung.
  • Cumpărarea unor PC-uri recondiționate nu implică timp îndelungat de așteptare pentru livrare și instalare. Tocmai de aceea, devine soluția ideală pentru cei care își doresc să se extindă rapid sau care pur și simplu au alte priorități.

Cum pot echipamentele refurbished sa reducă costurile operaționale ale unei companii? 

Te întrebi care sunt mai exact avantajele pe care le oferă gama de calculatoare refurbished?

Dacă ai luat deja hotărârea de a cumpăra laptopuri recondiționate, beneficiile se vor vedea imediat:

  • Chiar dacă sunt foarte eficiente, dispozitivele refurbished încă sunt privite cu scepticism de unii cumpărători, care le confundă cu cele second hand. Tocmai de aceea, cererea și oferta nu se calibrează, iar prețurile rămân foarte mici. Astfel, investiția inițială se va amortiza, ceea ce îți va permite să evoluezi fără prea multe eforturi. 
  • Datorită costului redus, companiile pot achiziționa echipamente refurbished mai frecvent, ceea ce va menține infrastructura IT la zi cu evoluțiile tehnologice. Există furnizori pe piață care oferă modele de ultimă generație, la prețuri foarte convenabile – în unele cazuri cu 1000 de lei mai ieftin. 
  • În cazul unei posibile defecțiuni, vei putea înlocui imediat calculatorul, pe baza garanției oferite la cumpărare. Astfel, gradul de productivitate nu va mai avea de suferit, iar angajații nu vor fi nevoiți să efectueze sarcini repetitive. 

Fiabilitatea echipamentelor refurbished: Sunt acestea potrivite pentru utilizare în mediul de afaceri?

Tocmai datorită funcțiilor pe care le prezintă, dar și a costurilor avantajoase, produsele recondiționate sunt recomandate cu precădere în mediile de afaceri. Sunt ideale mai cu seamă celor care abia acum își construiesc un renume pe piață sau care pur și simplu vor să folosească altfel bugetul.

Iată ce le transformă mai exact în achiziții de lungă durată pentru majoritatea antreprenorilor:

  • Dispozitivele refurbished trec prin proceduri stricte de verificare, recondiționare și testare înainte de a fi reintroduse pe piață. O echipă de profesioniști se va ocupa de toate etapele de lucru – de aici și precizia sporită a produselor. 
  • Majoritatea companiilor refurbished oferă și suport tehnic, care poate include actualizări software, configurare inițială și chiar instalarea de aplicații specifice. Serviciul de asistență reduce timpul alocat montajului și asigură o funcționare optimă în mediul de business.
  • De multe ori, PC-urile sunt returnate după o perioadă scurtă de utilizare (leasing, înlocuire rapidă la firme mari), fără să fie folosite intens. Așadar, rezistența la șocuri nu este afectată în niciun fel, ba din contră, este adaptată la caracteristicile unui flux alert de activități. 

Te-ai hotărât să-ți iei un workstation refurbished? Este cea mai fiabilă alternativă pe care o poți lua în considerare. Beneficiile se văd atât din punct de vedere financiar, cât și tehnic. Dispozitivele sunt reparate și recondiționate conform unui proces riguros de testare. Mai apoi, sunt repuse în vânzare la prețuri foarte mici. 

Încă mai stai pe gânduri? Cumpără-ți acum PC-uri recondiționate și bucură-te de avantajele pe care le oferă!

Articolul Echipamentele refurbished: Soluția ideală pentru companiile care nu vor să investească prea mult în IT apare prima dată în Stiri Zilnic.