Cum se remarcă puiul BIO La Provincia, produsul de top al brandului? Iustin Paraschiv, fondatorul companiei, explică

Grupul Carmistin, sub conducerea lui Iustin Paraschiv, a deschis prima fermă de pui de carne BIO din România, adăugând în portofoliul La Provincia produsul Pui BIO Hrănit Sănătos. Această inițiativă inovatoare evidențiază angajamentul pentru calitate și sustenabilitate, întărindu-și poziția de lider pe piața alimentară din România.

La Provincia – produsul de top al brandului Carmistin

Brandul Carmistin, un jucător major pe piața alimentară românească, a realizat un pas semnificativ prin deschiderea primei ferme de pui de carne BIO din țară. Această mișcare inovatoare extinde portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos, un produs premium de înaltă calitate, recunoscut la nivel național.

Produsele La Provincia sunt deja cunoscute pentru calitatea lor superioară și angajamentul față de practici sustenabile. Portofoliul include pui vegetarian hrănit cu legume și cereale, pui fără antibiotice, pui crescut la sol, pui marinat și, recent, pui BIO. Aceste produse reflectă angajamentul Carmistin de a oferi carne de pasăre nutritivă, conform celor mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

Puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos, lansat recent, este produsul de top al brandului, diferențiindu-se prin hrana 100% organică a păsărilor, provenită din agricultura ecologică proprie, și condițiile de creștere în aer liber, cu densitate redusă. Acest produs premium este disponibil pe piața românească din 1 noiembrie 2023, în gramaje între 700 și 1.200 de grame pe tăviță.

Carmistin – prima fermă de pui de carne BIO din România

Deschiderea primei ferme de pui de carne BIO din România a marcat un moment important pentru Grupul Carmistin și piața alimentară românească. Evenimentul a deschis un nou capitol în angajamentul companiei pentru producția de hrană sănătoasă și sustenabilă.

Deschiderea primei ferme de carne de pui BIO este un moment important pentru noi, fiind o continuare naturală a planului Carmistin de a produce hrană BIO în România. Cererea pentru un produs precum Puiul BIO La Provincia arată maturitatea pieței și preocuparea crescută pentru calitate și hrană sănătoasă, produsă responsabil și sustenabil”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Printre participanți s-a numărat și renumitul nutriționist Mihaela Bilic, care a subliniat importanța acestui pas pentru industria alimentară din România: ”Producerea alimentelor BIO este o dovadă de responsabilitate și curaj, precum și un angajament serios de business, ce presupune investiții mari și mult efort. Este timpul ca și în România să avem astfel de inițiative sănătoase. Felicit Carmistin și La Provincia pentru tot ceea ce fac”.

Noua fermă Carmistin este situată în comuna Leleasca, județul Olt. Pe termen mediu și lung, compania planifică extinderea segmentului BIO prin deschiderea de noi ferme. Conform informațiilor oferite de președintele companiei, Iustin Paraschiv, puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos se diferențiază de alte produse de pe piață prin:

 • Hrana 100% organică, provenită din producție proprie ecologică.
 • Păsările au acces la aer liber, cu densitate redusă la populare, pe minimum 4 mp per pasăre.
 • Materiile prime nu sunt modificate genetic.
 • Fără utilizarea pesticidelor.
 • Fără antibiotice și adaosuri de sinteză.
 • Creșterea puilor în sistem BIO este echilibrată și naturală, fără impact negativ asupra mediului. 

Sistemul Carmistin respectă cele mai exigente standarde europene, asigurând trasabilitatea și retrabilitatea produsului, de la fermă la raft, cu certificări de la organismele naționale responsabile.

Linii de business Carmistin

Grupul Carmistin operează cinci linii de business independente, dar integrate, acoperind un proces complet de producție și procesare a cărnii:

 • Linia de Pui: Brandul La Provincia oferă pui BIO, pui vegetarian, pui fără antibiotice și pui marinat.
 • Linia de Porc: Fermele Carmistin cresc sute de mii de porci, folosind tehnologii moderne și practici sustenabile.
 • Linia de Vită: Compania oferă carne de vită de calitate superioară prin metode avansate de creștere și îngrășare.
 • Linia de Agricultură și Furaje: Carmistin cultivă peste 8.000 de hectare, dintre care aproximativ 25% sunt în sistem BIO, pentru hrana animalelor din fermele proprii.
 • Linia de Energie Verde: Investițiile în surse de energie regenerabilă reduc amprenta de carbon și promovează sustenabilitatea.

Carmistin demonstrează un angajament ferm pentru calitate și protejarea mediului, consolidându-și poziția de lider în industria alimentară din România.

Obiective și perspective Carmistin

Obiectivul pe termen lung al Carmistin este să devină cel mai mare producător de proteină animală din România. Investițiile continue în tehnologii noi, extinderea capacităților de producție și consolidarea lanțului de aprovizionare sunt măsuri prin care compania, condusă de Iustin Paraschiv, își propune să atingă acest obiectiv.

De asemenea, Carmistin dorește să răspundă cerințelor tot mai mari ale consumatorilor pentru produse sustenabile și de înaltă calitate.

Prin deschiderea primei ferme de pui BIO din România și lansarea Puiului BIO La Provincia Hrănit Sănătos, Carmistin nu doar că își întărește poziția de lider pe piața națională, dar și demonstrează un angajament ferm pentru inovație, sustenabilitate și sănătatea consumatorilor.

Această inițiativă reprezintă un exemplu de bune practici în industria alimentară și un pas important spre un viitor mai verde și mai sănătos.

Articolul Cum se remarcă puiul BIO La Provincia, produsul de top al brandului? Iustin Paraschiv, fondatorul companiei, explică apare prima dată în Stiri Zilnic.