Tort de mere cu cremă de zahăr ars

Dintre nenumăratele deserturi care există, tortul de mere cu cremă de zahăr ars se numără printre cele mai delicioase și fine.

Merele sunt fructe care se regăsesc în multe deserturi: fie că vorbim de compoturi, tarte sau plăcinte. Crema de zahăr ars, la rândul ei, este un preparat fin și aromat, care cucerește prin notele sale de caramel.

Ce se întâmplă când combinăm cele două elemente? Rezultatul este unul dintre cele mai gustoase torturi posibile. Cu un blat moale de cacao, tortul de mere cu cremă de zahăr ars va cuceri toți mesenii.

Ingredientele se găsesc în orice cămară, așa că acest tort de mere cu cremă de zahăr ars poate fi pregătit oricând de simți în pană de idei și nu ai chef să dai fuga până la magazin.

  1. Punem într-o cratiță jumătate din cantitatea de zahăr și așteptăm să se caramelizeze. Până când zahărul se topește și capătă note de caramel, amestecăm cu o lingură de lemn.
  2. În vasul în care vom pune tortul la cuptor turnăm cu grijă sosul de caramel. Acesta trebuie să acopere bine pereții și fundul vasului.
  3. Merele le curățăm de semințe și cotoare și le tăiem cuburi.
  4. Într-o tigaie punem untul la încins, iar peste el merele.
  5. Așteptăm ca merele să se înmoaie, apoi le luăm de pe foc.
  6. Când se răcesc, punem merele pe fundul vasului tapetat cu sos de caramel.
  7. Într-un vas, amestecăm cu un mixer patru ouă cu 125 de grame de zahăr, până se fac spumă.
  8. Adăugăm peste amestecul de gălbenușuri și laptele. Crema astfel formată o turnăm peste merele din tava cu caramel și o dăm la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.
  9. Între timp, pregătim blatul. Amestecăm făina cu cacao.
  10. Separăm albușurile de gălbenușuri în cazul celorlalte patru ouă rămase. Albușurile le batem spumă cu cele 25 de grame de zahăr care au rămas.
  11. Adăugăm pe rând gălbenușurile în compoziție.
  12. La final, adăugăm și baza din făină și cacao și amestecăm bine.
  13. Compoziția de blat o turnăm peste crema de zahăr ars cu mere. Dăm la cuptor pentru alte 30-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
  14. Tortul se lasă la răcit aproape un ceas. Se răstoarnă pe un platou cu grijă atunci când încă mai este puțin cald.
  15. Tortul se servește imediat sau se dă la frigider și se savurează a doua zi.

Foto: