Sirop de soc

Siropul de soc este baza pentru cele mai delicioase și răcoritoare băuturi. Pentru a face sirop de soc, ai nevoie de câteva ingrediente și jumătate de oră liberă.

Dacă ești fan socată – acea băutură parfumată a copilăriei, pe care o savurai în miez de vară la bunici – atunci trebuie să înveți cum se face sirop de soc. Rețeta este la îndemâna oricui și rezultatul este mai aromat și mai sănătos decât orice vei găsi în magazine.

  1. Spală bine cu apă rece florile de soc, astfel încât să elimini orice posibile impurități sau insecte.
  2. Pune florile curățate într-o oală încăpătoare, iar peste ele adaugă coaja tăiată felii de la două lămâi și cei doi litri de apă.
  3. Pune oala pe foc și așteaptă ca apa să dea în clocot. După ce începe să fiarbă, mai las-o pe foc încă 10 minute.
  4. După ce s-a răcit, înlătura coaja de lămâie și lasă infuzia la frigider cel puțin 24 de ore.
  5. După ce trece acest interval, separă florile de lichid cu ajutorul unui tifon. Pune lichidul la fiert, împreună cu zahărul.
  6. Lasă siropul pe foc până începe să se închege. Opțional, poți adăuga zeamă de lămâie după gust în timpul acestui proces.
  7. Când este gata, toarnă siropul în sticle sterilizate. Pentru un plus de aromă, poți adăuga câte un bețișor de scorțișoară în fiecare sticlă. Acoperă sticlele cu prosoape până se răcesc. Mai apoi, le poți depozita în cămară sau în dulap.
  8. Servește siropul oricând ai poftă de ceva răcoritor, cu apă minerală sau plată direct de la frigider.

Sursa foto – 123rf.com