Prajitura cu crema de prune si vanilie

Prajitura cu crema de prune si vanilie

Aceasta Prajitura cu crema de prune si vanilie, ne ia ceva timp sa o pregatim, dar rezultatul final merita toata osteneala. Crema de vanilie, in combinatie cu crema de prune si glazura de ciocolata amaruie se completeaza reciproc ceea ce face ca aceasta prajitura sa fie una deosebita.

Prajitura cu crema de prune si vanilie – Ingrediente

Ingrediente Foi:
400 g faina
1 praf de sare ( cat se ia intre trei degete)
1 praf de copt
200 g unt (sau 100 g untura)
2 galbenusuri
2-3 linguri mari smantana grasime 20%

Ingrediente Crema de vanilie:
3 galbenusuri
2 linguri zahar
2 linguri cu varf de faina
3 plicuri zahar vanilat ( sau miezul de la o pastaie de vanilie)
300 ml lapte
150 g unt
150 g zahar pudra

Prajitura cu crema de prune si vanilie

Ingrediente Crema de prune:
600 g prune fara samburi ( cand nu avem prune proaspete la indemana putem folosi prunele din compot)
100 ml apa
100 g zahar
sucul de la o jumatate de lamaie
1 plic si jumatate budinca de vanilie
1 lingurita scortisoara macinata

Pentru glazura de ciocolata:
100 g ciocolata pentru glazura amaruie
1-2 linguri frisca lichida sau lapte
1/2 lingura ulei sau 1 lingurita unt pentru luciu

Alte retete cu prajituri cu prune gasiti mai jos !

Prajitura cu crema de prune si vanilie – Preparare

1.Ingredientele pentru foi se pun intr-un vas in ordinea urmatoare. Punem faina,sarea, praful de copt, untul sau untura si se lucreaza bine. Se adauga galbenusurile si smantana. Se framanta pana se omogenizeaza si obtinem un aluat omogen. Se pune in folie alimentara si se pune la rece pentru cel putin 30 de minute. Dupa ce aluatul a stat la rece se imparte in 3 parti egale si se coc pe dosul tavii pe hartie de copt una cate una. Tava folosita are dimensiunea de 20 x 30 cm. Se coc la 180 grade circa 8-10 minute.

2.Pentru crema de vanilie galbenusurile se amesteca cu 2 linguri zahar si faina la care adaugam treptat laptele rece. Se adauga vanilia si se pune la fiert amestecand mereu pana obtinem o crema groasa. Se lasa la racit. Untul se spumeaza cu 150 g zahar pudra. Dupa racire se amesteca cele doua compozitii si se amesteca pana la omogenizare

3. Pentru crema de prune acestea se vor taia bucatele cat mai mici. Se pun intr-un vas la fiert impreuna cu apa si sucul de lamaie. Cand prunele sunt deja moi cu un mixer vertical se paseaza si se mai feirbe compozitia inca circa 15 minute. Budinca se dizolva in putina apa rece si se adauga la compozitia de prune. Se pune si scortisoara macinata si se fierbe pana se ingroase. In cazul in care crema este prea subtire putei adauga 1 plic de gelatina dizolvata in prealabil in putina apa rece la compozitia calda.

Prajitura cu crema de prune si vanilie

Prajitura cu crema de prune si vanilie – Asamblare

O foaie coapta se pune in interiorul tavii si se unge cu crema de prune, se aseaza deasupra a doua foaie coapta care se unge cu crema de vanilie si aceasta se acopera cu ultima foaie. Se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru cel putin 12 ore. A doua zi se glaseaza cu glazura de ciocolata, se lasa sa se intareasca dupa care se taie cuburi cu un cutit inmuiat in apa calda.

Glazura de ciocolata
Ciocolata razuita se pune la topit impreuna cu frisca sau lapte intr-un vas pe baie de aburi. Cand este topita se adauga uleiul sau untul si se amesteca apoi se toarna peste prajitura.

Alte prajituri bune si deosebite le gasiti in imaginile de mai jos dand clic pe titluri !!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

0 Shares