Salata de paste cu telemea

Salata de paste cu telemea

Aceasta Salata de paste cu telemea este una din preferatele mele mai ales in sezonul cald. Le pregatesc de foarte multe ori mai ales cand am in gradina toate ingredientele necesare. Rosii, castraveti, ceapa din productia proprie. Este buna a se consuma atat proaspat pregatita, cat si bine racita, a doua zi.

Poate fi o garnitura excelenta langa gratare sau pui prajiti pe gratar. Depinde de fiecare dintre noi cum le preferam. Se prepara foarte usor si rapid si nu necesita cantitati fixe la ingrediente. Punem dupa preferinte, din toate cate un pic! Alte retete delicioase cu branza gasiti in sectiunea Retete Delaco !

Ingrediente Salata de paste cu telemea

paste, prefer pastele Fusilli
rosii chery
castraveti cornison
ceapa rosie
masline negre (se pot si omite)
Branza telemea de oaie in saramura taiata cubulete

Salata de paste

Ingrediente Sos pentru salata de paste

1/2 cana ulei de masline
1/8 cana otet de vin rosu(sau otet alb)
1 catel usturoi taiat marunt
oregano (uscat sau proaspat taiat cat mai marunt circa 1 lingurita)
sare
piper proaspat macinat

Preparare Salata de paste cu telemea

Dupa cum va spuneam se pregatesc foarte usor si rapid aceasta salata de paste. Incepem intai cu pastele. Le punem la fiert in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se strecoara si se spala jub jet de apa rece. Se lasa la scurs.

Salata de paste cu telemea

Ceapa rosie se curata, spala si se taie in jumate. Fiecare jumatate de ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie in jumatate.Castravetii cornison se spala, se taie in doua pe lungime apoi se taie felii nici prea groase, dar nici prea subtiri.

Preparare Sos

Intr-un bol amestecam ingredientele, uleiul de masline, otetul, sarea, piperul proaspat macinat, oregano, usturoiul taiat cat mai marunt si amestecam.

In alt bol mai mare punem pastele scurse, deasupra punem ceapa taiata, rosiile taiate, castravetii taiati, maslinele ( eu nu am pus de aceasta data caci nu am avut la indemana dar va recomand sa nu le omiteti!) si branza telemea taiata cubulete.

preparare salata

Turnam peste ingredientele din bol o parte din sos si amestecam usor ca branza sa nu se zdrobeasca. Gustam si daca e necesar mai adaugam din sos.

condimentare

Aceasta Salata de paste cu telemea se poate consuma pe loc sau se poate lasa la rece pentru cateva ore sau chiar pana a doua zi si se consuma rece.

Este buna dupa cum am spus alaturi de pui, ceafa facute la gratar.
Pofta Buna!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

0 Shares