5 motive pentru care să apelezi la serviciile unei agenții de amanet

Orice persoană se poate afla într-un anumit moment în situația de a avea nevoie urgentă de bani pentru o perioadă scurtă de timp. Automat va dori ca suma împrumutată să-i revină cât mai rapid, cu cât mai puține formalități, iar dobânzile aferente împrumutului să fie cât mai mici. În acest caz, un contract încheiat în condiții avantajoase cu o agenție de amanet poate fi soluția optimă pentru rezolvarea problemei. Cu o garanție în aur poate fi deosebit de simplu și rapid pentru o persoană să obțină un împrumut. 

Iată doar 5 motive pentru care colaborarea cu o agenție de amanet poate aduce beneficii unei persoane, cu minimum de efort implicat.

1. Rapiditatea obținerii împrumutului

Dacă persoana deține aur, acesta se poate constitui drept garanție pentru un împrumut la o agenție de amanet. Evaluarea obiectelor se face rapid, clientul primește oferta și poate ieși în 5 minute cu banii din agenție. 

Rapiditatea este un criteriu de bază și în cazul serviciului amanet de acasă, în care persoana care completează cererea online primește banii în cont în aceeași zi, fără a se deplasa la sediul firmei. În acest caz, aurul este ridicat de la adresă, evaluat la sediu, iar împrumutul se acordă în aceeași zi, după semnarea contractului la distanță.

2. Lipsa formalităților birocratice

Persoana care solicită împrumutul nu are nevoie de acte suplimentare și timp pentru aprobări. Este necesară doar cartea de identitate pentru încheierea contractului și garanția în aur. Datoriile mai vechi, la bănci sau alte firme care oferă credite și solvabilitatea persoanei nu sunt criterii pe care agenția de amanet le ia în considerație. Garanția în aur este singura condiție de eligibilitate. 

3. Creditarea prin amanet, un serviciu sigur și de încredere

La agențiile acreditate tranzacțiile sunt cât se poate de sigure, încheiate în condițiile legii, iar termenii și condițiile contractului sunt clare și nu se schimbă în timpul perioadei de restituire a împrumutului. Aurul oferit drept garanție se află depozitat în siguranță. 

Clientul alege cele mai avantajoase soluții pentru el, de asemenea și perioada de contractare, pe care o poate prelungi la cerere. Comisioanele sunt  întotdeauna la vedere și clientul este informat asupra lor în momentul semnării contractului și al primirii banilor, astfel încât va avea la cunoștință întotdeauna ce sumă are de plătit.

4. Clientul poate să își recupereze oricând aurul amanetat

Obiectele din aur oferite drept garanție se recuperează la restituirea împrumutului și a plății comisionului aferent. Dacă la data scadentă clientul nu are suma necesară, i se acordă 5 zile de amânare și posibilitatea prelungirii contractului, dacă plătește comisionul datorat. 

5. Preț convenabil pe gramul de aur și comision avantajos

Evaluarea bunurilor din aur se face de către experții agenției de amanet, iar prețul pe gramul de aur este unul onest. 

Calculul comisionului se face în funcție de suma împrumutată. Astfel, pentru sume sub 5000 lei, clientul va plăti un comision de 0,3% din valoarea împrumutului, pe zi; pentru sume între 5000 și 9999 lei, se plătește suplimentar 0,2 % din valoarea sumei, pe zi; iar pentru sume peste 10000 lei, persoana va avea de achitat în plus 0,1% din valoarea împrumutului, pe zi.

Articolul 5 motive pentru care să apelezi la serviciile unei agenții de amanet apare prima dată în Stiri Zilnic.