Musaca de post de vinete

Mod De Preparare

Musaca de post, rețetă cu vinete și cartofi, pe care mulți o găsesc mai gustoasă decât varianta cu carne. Dacă nu știi ce să mai gătești în post, îți venim în ajutor cu rețeta asta simplă, rapidă și foarte gustoasă. 

  1. Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.
  2. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită.
Musaca de post - vinete in cosuri

Incearca si acest tip de vinete pentru aceasta musaca de post

3. Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele.

4. Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească.

5. Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.

Musaca de post sau cu carne – ce este de fapt musacaua

Musacaua de post este o alternativă la care apelăm atunci când nu putem mânca produse de origine animală. De fapt, muscaua este compusă din straturi de de carne tocată, alternată cu bucăți de cartofi. Cuvântul ‘musaca’ provine din limba arabă și înseamnă ‘servit rece’. Însă varianta de musaca folosită în buxătăria tradițională românească a fost împrumutată de la greci. În Turcia, musacaua nu se face în straturi, ci este un amestec de legume și carne tocată.

musaca de post